Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Franciasaláta

Franciasaláta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Franciasaláta

Franciasaláta

Hozzávalók:

  • fél kiló zöldborsó
  • 2 darab alma 
  • fél kiló sárgarépa
  • 4 -5 darab savanyú 
  • 4 darab közepes főtt burgonya

A majonézhez:

  • 2 tojás sárgája
  • kb 2 deci étolaj
  • só bors
  • citromlé
  • mustár
  • tejföl
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:3 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A borsót az apró kockára szelt sárgarépával, és burgonyával megfőzöm.
Amikor megfőtt, és ki is hűlt, a majonézzel, tejföllel összekeverem.
A tetejét tojással és répával díszítem.

Majonéz készítése:
A tojások sárgáját, csipet sóval, habverő üstbe teszem. A gépet kis fokozatra állítom, és folytonos keverés közben hozzáadom az olajat, először cseppenként majd vékony folyással, vigyázva, hogy ne fusson össze.

Amikor minden csepp olajat felszívott a tojás sárgája a gépet leállítom. Kézzel keverem hozzá a citromot, és az ízlésnek megfelelő mustárt.

Tejföllel lazítom.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére