Főoldal / Egytálételek / Francia rakott krumpli

Francia rakott krumpli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Francia rakott krumpli

Francia rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 1 kiló burgonya
  • 20 deka füstölt vagy bármilyen kolbász
  • 3 főtt tojás
  • bors
  • 2 deci főzőtejszín
  • 2 deci tejföl
  • kis fej hagyma
  • féldeci olaj 
  • 5 deka margarin
  • púpozott kanál liszt
  • 2 deci tej
  • 15 deka reszelt sajt
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát megpucoltam, felkarikáztam és sós vízben megfőztem.

A tojásokat is keményre főztem.

A kis fej hagymát apróra vagdaltam, és az olajban megpároltam, hozzáadtam a felkarikázott kolbászt egy kicsit átsütöttem,majd levettem a tűzről.

A burgonyát leszűrtem, a tojásokat megpucoltam és felkarikáztam.

A margarint felolvasztottam és hozzáadtam a lisztet.Kicsit megpirítottam, és a főző tejszínnel felengedtem, valamint hozzáadtam a tejet is, és lassú tűzön besűrítettem.Sóztam borsoztam.

A burgonyát, tojást, és a kolbászt belekevertem a besamelmártásba.

Egy edényt olajjal kikentem morzsával meghintettem. A besamelles hozzávalókat beleöntöttem.

A tetejére egy pohár tejfölben elkevert tojássárgáját simítottam. A sajtot lereszeltem és a tetejére szórtam.

180 fokon szép pirosra megsütöttem.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére