Főoldal / Vegetáriánus / Édes burgonya fánk

Édes burgonya fánk

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Édes burgonya fánk

Édes burgonya fánk

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 1 db tojás
  • 20 dkg liszt + amennyit felvesz
  • 1 csipet só
  • 1 tk. cukor

A sütéshez:

  • olaj

A tálaláshoz:

  • porcukor
  • lekvár
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A krumplit enyhén sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le. Még melegen törjük át krumplinyomón és keverjük hozzá a csipet sót, majd hagyjuk langyosra hűlni.

Amikor lehűlt a krumpli, csináljunk a közepébe egy mélyedést és öntsünk bele kb. 20 dkg lisztet, adjuk hozzá a tojást és egy kanál cukrot.
Gyúrjuk össze, és ha szükséges adagoljunk még hozzá lisztet, annyit, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.

Az összegyúrt tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki 1 cm vastagra, majd pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. A leeső tésztaszéleket gyúrjuk össze, és szaggassuk ki.

Egy serpenyőbe öntsünk bőségesen olajat, és hevítsük fel.

A fánkok mindkét oldalát, közepes lángon süssük benne aranybarnára.
Ha megsültek, szedjük papírtörlőre, hogy felszívja róla a felesleges olajat.

Porcukorral meghintve (lehet fahéjas vagy vaníliás is), és ízlés szerinti lekvárral kínáljuk.

Értékeld a receptet

Marcsi (641 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére