Főoldal / Italok / Házi készítésű rizstej

Házi készítésű rizstej

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Házi készítésű rizstej

Házi készítésű rizstej

Hozzávalók:

  • 1 pohár rizs
  • 2,5 pohár (ugyan az, amivel a rizst mértem) forró víz
  • 2 pohár hideg víz
  • 1 csipet só
Elkészítési idő:10 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:2 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

Öntsük a rizst és a forró vizet egy nagyobb kancsóba, tálba, befőttesüvegbe (ami éppen van).
Adjuk hozzá a csipet sót. Letakarva hagyjuk állni 8 órán át.

8 óra elteltével, amikor a rizs jól megszívta magát, adjunk hozzá a 2 pohárnyi hideg vizet és öntsük az egészet robotgépbe. (használhatunk helyette botmixert is). Alaposan pépesítsük le a rizst, ez a művelet néhány percig eltart. Ezután az egészet egy nagyon kis lyukú szűrőn szűrjük át.

Ezután ízesíthetjük, cukorral, fahéjjal ízlés szerint.

Tipp / megjegyzés:
Tapasztalatom szerint jót tesz neki, ha áll még 1-2 órát a hűtőben, mert így jól összeérnek az ízek. Lehet vele főzni, sütni, vagy tovább ízesítve frissítőként fogyasztani.

nutsnroll.blogspot.co.uk

Értékeld a receptet

Topánka Vera (90 Recept)

A Nuts 'n' Roll blog szerzője vagyok. Szeretek sütni-főzni. A blogomon további ínycsiklandó recepteket találtok. http://nutsnroll.blogspot.co.uk/


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére