Főoldal / Vegetáriánus / Sajtos padlizsánfasírt

Sajtos padlizsánfasírt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajtos padlizsánfasírt

Sajtos padlizsánfasírt

Hozzávalók:

  • 2 közepes méretű padlizsán
  • 5-6 evőkanál zsemlemorzsa
  • 8 dkg reszelt sajt
  • 2 tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só, bors

A hempergetéshez:

  • 3-4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál szezámmag

A sütéshez:

  • olaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A padlizsánt megmossuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Amikor a héja felhólyagosodik, elkészült.

Még melegen kettévágjuk, és kikaparjuk a héjából a belsejét. A padlizsánhúst egy tálba tesszük és robotgéppel pépesítjük.

Amikor langyosra hűlt, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a reszelt sajtot, a tojásokat és apránként a zsemlemorzsát. Annyi zsemlemorzsát adjunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk.

A zsemlemorzsát és a szezámmagot egy tányérban összekeverjük.

A masszából vizes kézzel golyókat formázunk, és meghempergetjük a szezámmagos zsemlemorzsában. Bő, forró olajban kisütjük a padlizsán fasírtokat.

Jó étvágyat kívánok!

Sajtos padlizsánfasírt 4.45/5 (11 értékelés)

Laura (30 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére