Főoldal / Egytálételek / Fehérboros hurka és kolbász káposztaágyon

Fehérboros hurka és kolbász káposztaágyon

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehérboros hurka és kolbász káposztaágyon

Fehérboros hurka és kolbász káposztaágyon

Hozzávalók:

  • 1 db véres hurka
  • 1 db májas hurka
  • 1 db kolbász
  • 3 szelet füstölt szalonna
  • 2 db cékla
  • 4 db krumpli
  • libazsír
  • 1 üvegnyi savanyított káposzta
  • őrölt fekete bors
  • köménymag
  • őrölt kömény
  • fehérbor
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A krumplikat előfőzöm. Közben egy kizsírozott serpenyőbe elterítem a káposztát, megszórom bőségesen borssal és köménnyel. Ráhelyezem a hurkákat és a kolbászt, mindkét oldalán villával megszurkálva. Melléhelyezem a megpucolt és cikkekre vágott céklákat. Vágok 3 szelet szalonnát, bevagdosom, kettőt ráteszek a hurkákra.

Megpucolom a krumplit, felvágom, és a serpenyőbe rakom. Sózom, borsozom a céklákat és a krumplikat, a céklára köményt is szórok. A krumplikra teszem a harmadik szelet szalonnát, letakarom egy alufóliával, s berakom a 180 C fokra melegített sütőbe, és légkeverésen 30 percig sütöm.

Leveszem a fóliát, a szafttal meglocsolok mindent, további 30 percig sütöm. Időnként meglocsolom.

Grill fokozaton 200 C fokon tovább sütöm 20 percig, félidőben újra meglocsolom, és öntök rá fehérbort.

Tálalok. A tányérra helyezem a hurkák, a kolbász és a körítés felét. Locsolok rá egy kevés szaftot.

Fehérborral fogyasztom.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére