Főoldal / Desszertek / Kávés muffin

Kávés muffin

Kávés muffin

Kávés muffin

Hozzávalók:

Hozzávalók 12 db muffinhoz:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 12,5 dkg margarin
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 0,5 dl kávélikőr 
  • 2 cs 2×1 instant kávépor (v. 2 ek őrölt kávé)
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 1/2 tk szódabikarbóna

Krém hozzávalói:

  • 15 dkg mascarpone
  • 1 cs vaníliás cukor
  • porcukor (ízlés szerint)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojást habosra keverjük a kristálycukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután hozzá keverjük a puha margarint, a tejfölt, a tejszínt, és a likőrt. (a likőr el is hagyható)

A lisztet keverjük össze a sütőporral, a szódabikarbónával, és az instant kávéval, (v. őrölt kávéval) majd szitáljuk hozzá a tojásos-cukros keverékhez. Alaposan keverjük össze.

A muffinsütőt béleljük ki muffin papírral. (használhatunk szilikonos formákat is, akkor elmaradhat a papír belőle) a mélyedéseket töltsük meg 3/4 részig a masszával.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig. (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd szedjük ki egy rácsra és hűtsük ki egészen.

A mascarponét keverjük simára a vaníliás cukorral, és az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral. A teljesen kihűlt muffinra kanalazzuk rá a mascarponekrémet, majd szitáljunk rá instant kávéport.

Egyszerű és finom desszert.

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére