Főoldal / Egytálételek / Tojásos lecsó császárszalonnával

Tojásos lecsó császárszalonnával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tojásos lecsó császárszalonnával

Tojásos lecsó császárszalonnával

Hozzávalók:

  • 3 db vöröshagyma
  • 4 db újhagyma zöldje
  • 6 db lecsópaprika
  • 1 db hegyes csípős paprika
  • 2 db chili paprika
  • 4 db paradicsom
  • 1 vastag szelet császárszalonna
  • 4 db tojás
  • petrezselyem (elhagyható)
  • olíva olaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A hagymát, petrezselymet aprítom, a paprikákat, újhagyma szárakat karikára vágom, a paradicsomot darabolom, a szalonnát kockára vágom.

Egy serpenyőben olívaolajon a szalonnával együtt megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a paprikákat, végül a paradicsomot, újhagymaszárak egy részét, fűszerezem.

Amikor megfőtt, ráütöm a tojásokat, összekeverem, elzárom a tűzhelyet, s lefedve hőntartáson hagyom egy ideig, majd tálalok.

A tányérra merem a lecsót, középre teszek egy petrezselyemlevelet, s szórok rá aprított petrezselyemlevelet és újhagymaszárat.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére