Meggyes almás kekszes csoda
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Az almát lereszeljük, és a cukorral ( 8 dkg ) összefőzzük. Mikor már a leve elpárolgott, belekavarunk 1 pudingot, és azzal is összefőzzük.
A meggyet kimagozzuk, és a cukorral (8 dkg) összefőzzük, majd hozzáadjuk a másik pudingot.
A zselatint beáztatjuk, felolvasztjuk (nem főzzük) és a meggyhez vegyítjük, majd hűlni hagyjuk .
Kikavarjuk a mascarponét, a vaníliás cukorral.
Felverjük a tejszínhabot, jó keményre.
A két krémet összevegyítjük. (a mascarpone + tejszínhab)
A tortaformát egy tortás tányérra tesszük, és kirakjuk az alját keksz + alma + mascarponés krém + keksz + meggyes krém + mascarponés krém… Ezt még egyszer megismételem, a mascarponéval fejezzük be.
Tetejét pirított mandulával díszítjük. Lehet, dióval, mogyoróval is.