Főoldal / Torták / Meggyes almás kekszes csoda

Meggyes almás kekszes csoda

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Meggyes almás kekszes csoda

Meggyes almás kekszes csoda

Hozzávalók:

  • 1 kg alma
  • háztartási keksz (25-30 db)
  • 30 dkg meggy vagy(1 nagy üveg kompót)
  • 16 dkg cukor
  • 400 ml habtejszín
  • 20 dkg maszkarpone
  • 2 vanília cukor
  • 2 vaniliás puding
  • 2 lapzselatin
  • mandula
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az almát lereszeljük, és a cukorral ( 8 dkg ) összefőzzük. Mikor már a leve elpárolgott, belekavarunk 1 pudingot, és azzal is összefőzzük.

A meggyet kimagozzuk, és a cukorral (8 dkg) összefőzzük, majd hozzáadjuk a másik pudingot.

A zselatint beáztatjuk, felolvasztjuk (nem főzzük) és a meggyhez vegyítjük, majd hűlni hagyjuk .

Kikavarjuk a mascarponét, a vaníliás cukorral.

Felverjük a tejszínhabot,  jó keményre.

A két krémet összevegyítjük. (a mascarpone + tejszínhab)

A tortaformát egy tortás tányérra tesszük, és kirakjuk az alját keksz + alma + mascarponés krém + keksz + meggyes krém + mascarponés krém… Ezt még egyszer megismételem, a mascarponéval fejezzük be.

Tetejét pirított mandulával díszítjük. Lehet, dióval, mogyoróval is.

Értékeld a receptet

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

A lap tetejére