Ferrarossi

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Ferrarossi

Ferrarossi

Hozzávalók:

  • 6 evőkanál méz
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg keserű főzőcsoki vagy tortabevonó
  • 15 dkg darált dió
  • 25 dkg natúr kukoricapehely
  • kb 60 db mignon vagy muffinpapír
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A mézet a cukorral felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a margarint. Ha a margarin  is felolvadt,  hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládét.

Ezután belekeverjük a darált diót, és mindezt sűrűre főzzük (1-2 perc alatt).

A tűzről levéve belekeverjük a kukoricapelyhet, majd evőkanállal még melegen halmokat készítünk belőle a papírkosárkákba.

Fontos, hogy még melegen készítsük a halmokat, mert különben megköt a massza.

Nagyon finom sütemény.

Gyerekekkel is elkészíthető.

Értékeld a receptet

Joó Ibolya (71 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére