Főoldal / Desszertek / Almás palacsinta

Almás palacsinta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás palacsinta

Almás palacsinta

Hozzávalók:

  • 2 db nagyobb alma
  • 30-35 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dl tej
  • ízlés szerint 1-2 ek. cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A sütéshez:

  • kb. 1/2 dl olaj

A tálaláshoz:

  • porcukor
  • fahéj
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk, és almareszelőn lereszeljük.
Egy tálban elkeverjük a tojásokat  a cukorral és a vaníliás cukorral. A lisztet a sütőport és a sót egy tálba tesszük és elkeverjük, majd a tojásos keverékhez szórjuk. A tejet apránként adagolva hozzá, csomómentes tésztává keverjük. A végén belekeverjük a reszelt almát is.

A masszából forró, enyhén kiolajozott serpenyőbe halmokat rakunk, majd közepes hőmérsékleten addig sütjük, míg kis buborékok jelennek meg a tetején. Ekkor megfordítjuk, és a másik oldalát is aranyszínűre sütjük. (Az egyes adagok között pótoljuk a serpenyőben az olajat.)

A kisült, légies almás palacsinta tetejét megszórjuk fahéjas porcukorral, és kínáljuk.

Egy laktató leves után tökéletes második fogás.

Tipp / megjegyzés:
A liszt mennyisége függ a massza állagától. Piskóta tészta állagú masszát kell kapnunk. A tészta elkészíthető rizs/mandulatejjel és rizsliszttel is. Így glutén és laktóz érzékenyek is fogyaszthatják. Kókusz olajban is kisüthető.

Almás palacsinta 4.20/5 (5 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére