Főoldal / Desszertek / Almás palacsinta

Almás palacsinta

Almás palacsinta

Almás palacsinta

Hozzávalók:

  • 2 db nagyobb alma
  • 30-35 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dl tej
  • ízlés szerint 1-2 ek. cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A sütéshez:

  • kb. 1/2 dl olaj

A tálaláshoz:

  • porcukor
  • fahéj
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk, és almareszelőn lereszeljük.
Egy tálban elkeverjük a tojásokat  a cukorral és a vaníliás cukorral. A lisztet a sütőport és a sót egy tálba tesszük és elkeverjük, majd a tojásos keverékhez szórjuk. A tejet apránként adagolva hozzá, csomómentes tésztává keverjük. A végén belekeverjük a reszelt almát is.

A masszából forró, enyhén kiolajozott serpenyőbe halmokat rakunk, majd közepes hőmérsékleten addig sütjük, míg kis buborékok jelennek meg a tetején. Ekkor megfordítjuk, és a másik oldalát is aranyszínűre sütjük. (Az egyes adagok között pótoljuk a serpenyőben az olajat.)

A kisült, légies almás palacsinta tetejét megszórjuk fahéjas porcukorral, és kínáljuk.

Egy laktató leves után tökéletes második fogás.

Tipp / megjegyzés:
A liszt mennyisége függ a massza állagától. Piskóta tészta állagú masszát kell kapnunk. A tészta elkészíthető rizs/mandulatejjel és rizsliszttel is. Így glutén és laktóz érzékenyek is fogyaszthatják. Kókusz olajban is kisüthető.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére