Főoldal / Desszertek / Tejfölös pogácsa

Tejfölös pogácsa

Tejfölös pogácsa

Tejfölös pogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin vagy vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • 1 dkg cukor

A tetejére:

  • 1 db tojássárgája
  • 1 tk. tej
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót.
Gyenge rétestészta keménységű tésztát kapunk, amit 1/2 óráig a deszkán pihentetünk.
Utána kinyújtjuk és háromba hajtjuk.
Ezt még kétszer megismételjük, 20-20 perces pihentetés után.

A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, a tetejét egy éles késsel berácsozzuk. Pogácsákat szaggatunk belőle, papírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd tejjel elkevert tojássárgájával lekenjük.
10 percet pihentetjük, mert különben a pogácsák sütés közben eldőlnek. 180 fokra előmelegített sütőben, légkeverés funkcióval 30 perc alatt megsütjük.

Ebből a tésztából sós rudakat is készíthetünk.

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére