Főoldal / Torták / Őszibarackos tejfölkrémtorta

Őszibarackos tejfölkrémtorta

Őszibarackos tejfölkrémtorta

Őszibarackos tejfölkrémtorta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2 tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 8 dkg liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1 dkg kakaó (holland)

A krémhez:

  • 2 nagy dobozos tejföl
  • 1 kis dobozos natúr joghurt
  • 1/2-1 citrom leve (ízlés szerint)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 20 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 dl víz
  • 10 g zselatin (pl: Horváth Rozi)
  • 2 dl tejszín (hulala)

A barack zseléhez:

  • 3 db őszibarack ( friss vagy konzerv)
  • 0,5 dl víz
  • 6 g zselatin (Horváth Rozi)
  • 2 ek. cukor

A tetejére:

  • 1 doboz őszibarack konzerv
  • (szezonban friss barack)
  • 1 ek. zselatin
  • 3-4 ek. víz
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az egész tojásokat habosra keverjük a porcukorral.
A lisztet keverjük össze a sütőporral és a kakaóval, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához és óvatosan keverjük össze.
Egy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd simítsuk bele a masszát.
Helyezzük be a 150 fokra előmelegített sütőbe, és légkeveréssel süssük 15 percig.
Ha megsült, vegyük ki a formából, húzzuk le róla a papírt, majd hűtsük ki teljesen.

Készítsük el a krémet.
Tegyük egy tálba a tejfölt, a joghurtot, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és reszelt héját, majd alaposan keverjük össze.
A zselatint oldjuk fel a forróvízben majd adjuk a fehér krémhez és keverjük el.
A tejszínt verjük kemény habbá, majd forgassuk a krémhez.

A piskótalapot tegyük vissza a tortaforma aljába, majd simítsuk rá a krémet, és tegyük a hűtőbe pár órára, hogy megdermedjen.
A barackokat botmixerrel vagy turmixgéppel pürésítsük le, majd a cukrot, kevés vizet és a zselatint hozzáadva melegítsük addig, míg a zselatin feloldódik. (de ne forraljuk fel!)

A szobahőmérsékletűre hűlt barackos zselét öntsük a torta tetejére, majd tegyük vissza a hűtőbe pár órára vagy egy egész éjszakára.

Ha megdermedt, óvatosan vágjuk körbe a forma mellett és vegyük le róla a torta keretet. A tetejét tetszés szerint díszítsük friss vagy konzerv barackkal, amit forróvízben feloldott zselatinnal egy ecset segítségével kenjünk át, hogy szép fényes maradjon.

Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.

Mentés

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére