Őszibarackos tejfölkrémtorta
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A barack zseléhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Az egész tojásokat habosra keverjük a porcukorral.
A lisztet keverjük össze a sütőporral és a kakaóval, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához és óvatosan keverjük össze.
Egy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd simítsuk bele a masszát.
Helyezzük be a 150 fokra előmelegített sütőbe, és légkeveréssel süssük 15 percig.
Ha megsült, vegyük ki a formából, húzzuk le róla a papírt, majd hűtsük ki teljesen.
Készítsük el a krémet.
Tegyük egy tálba a tejfölt, a joghurtot, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és reszelt héját, majd alaposan keverjük össze.
A zselatint oldjuk fel a forróvízben majd adjuk a fehér krémhez és keverjük el.
A tejszínt verjük kemény habbá, majd forgassuk a krémhez.
A piskótalapot tegyük vissza a tortaforma aljába, majd simítsuk rá a krémet, és tegyük a hűtőbe pár órára, hogy megdermedjen.
A barackokat botmixerrel vagy turmixgéppel pürésítsük le, majd a cukrot, kevés vizet és a zselatint hozzáadva melegítsük addig, míg a zselatin feloldódik. (de ne forraljuk fel!)
A szobahőmérsékletűre hűlt barackos zselét öntsük a torta tetejére, majd tegyük vissza a hűtőbe pár órára vagy egy egész éjszakára.
Ha megdermedt, óvatosan vágjuk körbe a forma mellett és vegyük le róla a torta keretet. A tetejét tetszés szerint díszítsük friss vagy konzerv barackkal, amit forróvízben feloldott zselatinnal egy ecset segítségével kenjünk át, hogy szép fényes maradjon.
Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.