Főoldal / Levesek / Vegyes gyümölcsleves

Vegyes gyümölcsleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Vegyes gyümölcsleves

Vegyes gyümölcsleves

Hozzávalók:

  • 350 g meggybefőtt
  • 350 g őszibarack konzerv
  • 1 db alma
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 5 db szegfűszeg
  • 1 cs. eperízű puding (lehet vaníliás is)
  • 1 dl tejszín
  • 6 ek. cukor
  • 1 csipet só
  • 2 l víz (szükség szerint)
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A befőtteket, ha házi eltett, vagy nincs benne tartósítószer, levükkel együtt beleöntjük egy nagyobb fazékba, hozzáadjuk a meghámozott, kockákra vágott almát és őszibarackot
Felöntjük vízzel, kb 5 liternyire.
Beletesszük a cukrot, a sót, a fahéjat, és szegfűszeget, majd összeforraljuk.

Ezalatt kikeverjük a pudingot csomómentesre egy kis vízzel és a tejszínnel.
Ha felforrt a leves, kisebb adagokban hozzáadjuk a pudingos keveréket. Folyamatos keverés mellett pár perc alatt összefőzzük.
Megkóstoljuk, és ha szükséges édesítünk rajta. Lehűtjük, és hidegen kínáljuk.

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére