Főoldal / Desszertek / Meggyes krémes kocka

Meggyes krémes kocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Meggyes krémes kocka

Meggyes krémes kocka

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg rétesliszt
  • 3 ek. kakaópor
  • 2 tk.szódabikarbóna
  • 30 dkg porcukor
  • 2 ek. méz
  • 4 db tojás
  • 3,75 dl tej
  • 3,75 dl olvasztott margarin

A krémhez:

  • 3 dl víz
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 40 g tejszín ízű pudingpor
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • a tészta széle kockára vágva

A díszítéshez:

  • meggy szemek
  • 15 dkg olvasztott csokoládé
  • 1-2 ek. olaj
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A liszteket a kakaóporral, szódabikarbónával összekeverjük. Az egész tojásokat a cukorral annyi ideig verjük, amíg jó habos lesz. majd hozzáadjuk a tejet, olvasztott vajat, mézet, végül a kakaóporral, szódabikarbónával összekevert lisztet. Egy kb. 34×22 m-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.

A sütemény széleit kőrbe vágjuk, és a leeső részeket kockára daraboljuk. A meggyet lecsepegtetjük, díszítéshez teszünk félre belőle pár szemet, majd a többit össze turmixoljuk, vagy apróra vágjuk. A pudingport a cukorral, vízzel sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A kihabosított margarinnal összekeverjük. A krémhez hozzákeverjük a meggyet és a kockákra darabolt tésztát.

A kihűlt tésztánkat hosszában (vagy keresztben) ketté vágjuk. Az alsó lapra elsimítjuk a meggyes krémet, befedjük a felső lappal. Tetejét csokoládéval bevonjuk, és meggyszemekkel díszítjük.

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (41 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére