Főoldal / Desszertek / Márványos csokis szelet

Márványos csokis szelet

Márványos csokis szelet

Márványos csokis szelet

Hozzávalók:

(kb. 25×30 cm tepsihez):

A tésztához:

  • 2 dl tej
  • 2 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 kk. sütőpor
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 1 dl natúr joghurt
  • 1 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 dl olaj

A locsoláshoz: (elhagyható)

  • 2-3 ek. kávé
  • A krémhez:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 dl tejszín (hulala)
  • 1 ek. porcukor

A díszítéshez: (opcionális)

  • 5 dkg csokoládé forgács (vegyesen)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tej felét megmelegítjük, hozzáadjuk a kakaót és csomómentesre keverjük.
Egy tálban elkeverjük a lisztet szódabikarbónával, a sóval és a sütőporral majd félretesszük.
A joghurtot a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojással, az olajjal és a maradék tejjel egy habverő segítségével elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és csomómentesre kikeverjük.

A masszát kétfelé osztjuk, és a felébe belekeverjük a tejben feloldott sűrű kakaóport. A kakaós masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd rákanalazzuk a sárga masszát és egy fakanál nyelével márványosra összekeverjük.

Betesszük az előmelegített sütőbe és kb. 20 perc alatt megsütjük.

Amíg a tészta sül, elkészítjük a csokoládés krémet. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd félretesszük, hogy langyosra hűljön.
A tejszínt a porcukorral felverjük, majd hozzácsurgatjuk a csokoládét és keményre felverjük.

A kihűlt lapot ízlés szerint kevés kávéval meglocsoljuk, majd a krémet a lap tetejére simítjuk. A tetejét csokoládé forgáccsal díszítjük.
Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk, majd szeletelve kínáljuk.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére