Főoldal / Sertés ételek / Baconbe tekert, kolbásszal töltött karaj

Baconbe tekert, kolbásszal töltött karaj

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Baconbe tekert, kolbásszal töltött karaj

Baconbe tekert, kolbásszal töltött karaj

Hozzávalók:

  • 1,5 kg-os csont nélküli karaj
  • 1 szép szál parasztkolbász
  • 2-2,5 tk. só
  • bors
  • 1 kk. őrölt kömény
  • 1 kk. pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 1 dl vörösbor
Elkészítési idő:több mint 2 és fél óraFogyókúrás:nem
Költség:2500-3000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A karajt középen egy hosszú és éles késsel felszúrjuk. (Ha megkérjük a hentest, akkor ezt ő is elvégzi helyettünk) A kolbászt betöltjük a karajba. Ezt úgy a legegyszerűbb, ha a kolbászt pár órára a fagyasztóba tesszük, hogy keményre megfagyjon.

Egy tálban összekeverjük a köményt, a pirospaprikát, a sót és kevés borsot, majd alaposan bedörzsöljük vele a húst. Végül az egészet átdörzsöljük az összezúzott fokhagymával is.

A bacon szeleteket egymás mellé fektetjük úgy, hogy kicsit fedjék egymást, majd rátesszük a befűszerezett húst és a szalonnába csomagoljuk. Betesszük egy nagyméretű sütőzacskóba és pár órára a hűtőbe tesszük, hogy a fűszerek alaposan átjárják a húst.
Pihentetés után, a sütőzacskót kinyitva a hús alá öntjük a vörösbort, majd a zacskót bezárjuk, pár helyen kilyukasztjuk, hogy a gőz távozni tudjon, és betesszük a 160 fokra előmelegített sütőbe ahol 2-2,5 óra alatt lassan megsütjük.

Ha a hús megsült, a zacskót felvágjuk és fólia nélkül sütjük 180-190 fokon míg a bacon megpirul. A sütőből kivéve kicsit pihenni hagyjuk, majd szeletelve, tetszés szerinti körettel vagy salátával kínáljuk.

A majonézes saláták nagyon jól illenek mellé.

Baconbe tekert, kolbásszal töltött karaj 5.00/5 (3 értékelés)

Marcsi (546 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére