Főoldal / Desszertek / Citromkrémes keksz süti

Citromkrémes keksz süti

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Citromkrémes keksz süti

Citromkrémes keksz süti

Hozzávalók:

  • 1 cs vajas keksz
  • 1 kis dobozos hulala tejszín
  • 3 tojássárgája
  • 2 nagy ek liszt
  • fél l tej
  • 3 ek kristálycukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 citrom
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGlutén mentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktóz mentes:nem

Elkészítés:

A kekszet lerakjuk egy tepsi aljára. Lehet egysorosan vagy kétsorosan is (én kétsorosan raktam).

A 3 tojássárgáját kevés tejjel, cukorral, vaníliás cukorral és liszttel csomómentesen elkeverjük.

A tejet teljesen felforraljuk, majd beleöntjük a masszát, lassú tűzön sűrű krémmé főzzük, állandó keverés mellett.
A citrom kinyomott levét hozzáadjuk, és elkeverjük.

Ha félig kihűlt, rákenjük a kekszrétegre.
A hulala tejszínt kemény habbá verjük, és rákenjük a krémre.
Majd befedjük keksszel az egészet.

Hűtőben legalább 4 órát pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek.

Tipp / megjegyzés:
Nyári melegbe hűsítően hat.

Értékeld a receptet

kgyorgyi68 (287 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére