Csokoládés, túrós, sült minitorta
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
Díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A túrót kikavarjuk a tejföllel, cukorral, mazsolával, citromlével jó alaposan.
A háztartási kekszet beáztatjuk a rumba.
Kiolajozunk egy kis tortaformát, kirakjuk az alját háztartási keksszel.
A sütőport elkeverjük a liszttel, rászórjuk a kekszrétegre, majd jön a túró, a megpucolt és apróra vágott kivi, és a mazsola.
Az apróra vágott tortabevonót csak rászórjuk, úgyis beleolvad a túróba. A tejjel elkeverjük a tojásokat, és ráöntjük a tortára. A tetejét még megszórjuk liszttel.
A sütőben 60 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a 2 tojássárgáját, a lisztet, a cukrot elkeverjük kevés tejben csomómentesre.
A többi tejet felforraljuk, és beleöntjük a masszát, sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a vanília aromát.
A kihűlt túrótortát kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel.
Díszítjük ízlés szerint.
Tipp / megjegyzés:
A túró sülten is nagyon finom