Főoldal / Szárnyas Ételek / Paradicsomos gombás csirkecsíkok

Paradicsomos gombás csirkecsíkok

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Paradicsomos gombás csirkecsíkok

Paradicsomos gombás csirkecsíkok

Hozzávalók:

  • 50 dkg filézett csirkemell
  • 25 dkg szeletelt gomba
  • 1 közepes vöröshagyma
  • fél dl olaj
  • 1 tk pirospaprika
  • paradicsompüré
  • őrölt bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • majoranna
  • bazsalikom
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, és kevés olajon megsütjük.Miközben sül, megsózzuk.
Amikor elkészült és megsült kiszedjük az edényből.

A vöröshagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk és a hús visszamaradt olajában megdinszteljük.

Hozzáadjuk a szeletekre összevágott gombát, egy fél deci vizet, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük,amíg a gomba megpárolódik.

Ekkor hozzáadjuk a pirospaprikát, és  a megsütött csirkecsíkokat. Fűszerezzük, és felöntjük paradicsomszósszal. Még pár percet főzzük, és elkészülnek a paradicsomos gombás csirkecsíkok.

Tálaláshoz adhatunk mellé főtt rizst, de akár tésztával is fogyasztható.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére