Főoldal / Egytálételek / Kocsonya

Kocsonya

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Kocsonya

 Kocsonya

Hozzávalók:

  • 3 kg kocsonyahús (köröm,bőr,fül,farok)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej gerezd fokhagyma
  • szemes bors
  • pirospaprika
  • 3-4 sárgarépa
Elkészítési idő:több mint 2 és fél óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A kocsonyahúst jól megmosom, hideg vízben odateszem főni, az első levét leöntöm, és új vízben újra főni teszem.

Ha ismét felfő, hozzáadom a a fűszereket, a sárgarépát, hagymát, fokhagymát, kis lángon lassan főzzük épp hogy gyöngyözzön.

Kanállal kiveszünk egy kevés lét és hűlni hagyjuk, ha nem dermed meg zselatint teszünk bele.

A megfőtt húsokból a csontokat kivesszük és mélytányérokba egyenlően szétosztjuk.

A sárgarépát tetszés szerint felvágjuk és a hús tetejére tesszük.

A levet lezsírozva rászűrjük a húsokra, és hideg helyre tesszük dermedni.

Tetejét ízlés szerint megszórhatjuk pirospaprikával vagy őrölt borssal.

Értékeld a receptet

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére