Főoldal / Egytálételek / Gyors, serpenyős csirke

Gyors, serpenyős csirke

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gyors, serpenyős csirke

Gyors, serpenyős csirke

Hozzávalók:

  • 1 db csirkemell filé (kb. 60-80 dkg)
  • 10-15 dkg  húsos szalonna (bacon vagy kolozsvári)
  • 3 db nagyobb cukkini
  • 2-3 db piros húsú paprika (kaliforniai vagy pritamin)
  • 2-3 nagy fej lilahagyma
  • só, bors
  • 1 tk. pirospaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1-2 ek. olaj
  • Az öntethez:
  • 3 dl joghurt
  • 1 csokor kapor
Elkészítési idő:20 percFogyókúrás:igen
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát és egy gerezd zúzott fokhagymát. Alaposan összekeverjük.
A cukkinit meghámozzuk, majd felkockázzuk. (zsenge cukkininál a héja rajta maradhat) A hagymát megpucoljuk, majd 6-8 cikkbe elvágjuk. A paprikát felkockázzuk, 2 gerezd fokhagymát vékonyan felszeletelünk.

Egy serpenyőt vagy wok-ot felhevítünk, majd kevés olajon pirítani kezdjük benne a csíkokra vágott szalonnát. Hozzáadjuk a lilahagymát, a szeletelt fokhagymát és a befűszerezett csirkemellet. Addig sütjük, míg a hús szép színt kap (kb. 5 perc). Ekkor hozzáadjuk a paprikát és a cukkinit, és kb. 10 perc alatt összesütjük.

A joghurtot összekeverjük a sóval, és a kaporral, majd ezzel az öntettel kínáljuk serpenyős ételünket.

Gyors, serpenyős csirke 4.94/5 (49 értékelés)

Marcsi (641 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére