Főoldal / Torták / Citromhabos epertorta

Citromhabos epertorta

Citromhabos epertorta

Citromhabos epertorta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 3 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 150 g finomliszt
  • 20 g kukoricaliszt
  • 170 g vaj (vagy margarin)
  • 150 g cukor
  • 3 evőkanál tej

A citromhabhoz:

  • 500 g mascarpone
  • 3 tojás fehérje
  • 3-4 evőkanál porcukor
  • 2 citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom leve

A díszítéshez:

  • 300 g eper
  • pár szem amaretti keksz
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Először a piskótát készítjük el. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk és a sütőpapírral kibéleljük.

A puha vajat a cukorral habosra keverjük. Ha már jó habos, egyenként hozzáadjuk a tojásokat és a citrom reszelt héját. A kétfajta lisztet és a sütőport összeszitáljuk, majd a vajas, tojásos habhoz keverjük. A legvégén, keverjük hozzá a tejet. A tésztát a tortaformába öntjük és 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (ez kb. 25-30 perc). Ha megsült félretesszük hűlni.

A krémhez a tojások fehérjét habverővel habosra felverjük, majd hozzáadjuk kanalanként a cukrot. A mascarponét kikeverjük és hozzáadjuk a tojáshabot, a citromok reszelt héját és a citromlevet.

Az epret hosszában felvágjuk a díszítéshez.

A habot a kihűlt piskótára halmozzuk, majd jól megpakoljuk az eperrel. Díszítésnek a tetejét megszórjuk pár szem összetört amarettivel.

Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.

lelekkonyha.blogspot.hu

Lélekkonyha (187 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

A lap tetejére