Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Omlós, vaníliás holdak

Omlós, vaníliás holdak

Omlós, vaníliás holdak

Omlós, vaníliás holdak

Hozzávalók:

(40-45 darabhoz):

A tésztához:

  • 25 dkg puha vaj (vagy margarin)
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 2 kicsi tojás
  • 40 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 6 dkg étkezési keményítő
  • 1/2 tk. sütőpor

A csokoládé díszítéshez:

  • 5 dkg étcsokoládé
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A puha vajat tegyük egy tálba és a porcukorral, a vaníliás cukorral, valamint a vanília kivonattal keverjük habosra. Adjuk hozzá a tojásokat és keverjük el alaposan.
A lisztet vegyítsük el a keményítővel, a csipet sóval, és a sütőporral, majd szitáljuk a masszába és keverjük össze. A tészta masszát csomagoljuk folpackba és tegyük a hűtőbe 30 percre.

A lehűlt és megdermedt tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk 5-6 mm vastagra, majd kisméretű hold vagy kifli kiszúróval szaggassuk ki és sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire.
Tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe ahol 10-12 perc alatt megsülnek. Vegyük ki a megsült süteményt és a tepsin hagyjuk kihűlni.

Vízgőz felett olvasszuk meg a csokoládét, töltsük egy zacskóba, majd csücskét kivágva díszítsük vele a sütemények tetejét.

Ha a csokoládé megszilárdult, az omlós vaníliás holdakat pléh dobozba tesszük ahol 2 hétig biztosan eltartható.

Tipp / megjegyzés:
Csokoládé helyett/ mellett, vaníliás porcukorral is megszórhatjuk őket.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére