Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Linzer Edit konyhájából

Linzer Edit konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Linzer Edit konyhájából

Linzer Edit konyhájából

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 csg vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj
  • 1 csg sütőpor
  • 2 db tojás
  • 1 ek tejföl
  • 2 ek kakaópor
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 1 ek vágott mogyoró

Az összeragasztáshoz:

  • 20 dkg baracklekvár
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 10 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet, a cukrokat, és a sütőport összekeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat és a puha vajat (vagy margarint).
Összegyúrjuk, és ha nem állna össze 1 evőkanál tejfölt adjunk hozzá.
A tésztát elfelezzük, az egyik rész marad világos, a másik részbe fahéjat és a kakaóport teszünk, és alaposan belegyúrjuk.
A tésztacipókat folpackba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük 1 órára piheni.

A tésztákat lisztezett deszkán, külön-külön 3 mm-re kinyújtjuk. Tetszőleges formákkal kiszaggatjuk, úgy, hogy párban legyenek a teli és a lyukas formák.
A kakaós (lyukas) tészta kerül majd felülre, ezért a tetejét egy kenőtollal kenjük meg kevés tejjel, majd szórjunk rá aprított mogyorót. (de ez tetszés szerint lehet dió vagy mandula is)
A süteményt sorakoztassuk sütőpapírral bélelt sütőlapra, majd 180 fokra előmelegített sütőben, 15 perc alatt süssük meg.
(Ebből a mennyiségből kb. 4 tepsi linzer lesz.)

Amikor kihűlt, lekvárral összeragasztjuk őket. Alulra a világos, felülre a kakaós-fahéjas kerül.
1 evőkanál olvasztott csokival, vékonyan megcsurgatjuk a tetejüket. Ha a csoki megszáradt pléhdobozban, vagy más zárható dobozban tároljuk.

Linzer Edit konyhájából 4.50/5 (10 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére