Főoldal / Sertés ételek / Bakonyi gombás szelet

Bakonyi gombás szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Bakonyi gombás szelet

Bakonyi gombás szelet

Hozzávalók:

  • 4 szelet csont nélküli karaj
  • kevés liszt
  • 20 dkg vargányagomba
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1/2 dl olaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
  • őrölt bors
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A hús szeleteket sózzuk borsozzuk és a lisztbe forgatjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és aranybarnára sütjük benne a hússzeletek mindkét oldalát.
A hagymát és a gombát felszeleteljük. A hagymát, a serpenyőben visszamaradt olajban üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a szeletelt gombát, és beletesszük a félretett hús szeleteket. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst és fedő alatt puhára pároljuk.
Amikor a hús megpuhult, a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.

Rizzsel vagy hasáb burgonyával tálaljuk.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére