Főoldal / Egytálételek / Vargányás palacsintametélt

Vargányás palacsintametélt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vargányás palacsintametélt

Vargányás palacsintametélt

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 20 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 3 dl szódavíz
  • 2 egész tojás
  • kevés olaj

A gombás raguhoz:

  • fél dl olaj
  • 10 dkg szeletelt vargánya vagy másmilyen gomba
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • szárított kakukkfű
  • 1 ek. paprika krém
  • 1 ek. paradicsom püré
  • 3 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A palacsinta hozzávalóiból tésztát keverünk, majd kb.10 darab palacsintát sütünk belőle.  A sütés után kettőt -kettőt feltekerünk és vékony csíkokra felszeljük.

Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, beletesszük az összevágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott paprikát, a paradicsomot, és a többi hozzávalót. Végül hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, egy két kanál vizet adunk hozzá és fedővel letakarva puhára főzzük.

Amikor a gomba elkészült, a 3 deci tejfölt a liszttel csomómentesre kikeverjük és a gombát behabarjuk vele.
A szeletelt palacsintával összekeverjük és egy sütőedénybe tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt összesütjük.

Hidegen melegen egyaránt finom.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére