Főoldal / Desszertek / Almás mákos kenyér

Almás mákos kenyér

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás mákos kenyér

Almás mákos kenyér

Hozzávalók:

  • 10 dkg darált mák (nem teljesen finomra daráltam)
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg őrölt zabpehely (ez a rész is lehet ám finomliszt!)
  • 2-3 teáskanál őrölt fahéj
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 8 dkg olvasztott, langyos vaj
  • 3 tojás
  • 1 (bio) citrom lereszelt héja
  • 4-5 közepes nagyságú alma
  • 4 evőkanál cukor
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A száraz anyagokat egy tálban alaposan elkevertem.

Egy másik tálba belereszeltem az almát (nem kell meghámozni). Ráütöttem a tojásokat, ráöntöttem az olvasztott vajat, ráreszeltem a citromhéjat, és egy nagyméretű villával elkevertem.

A nedves és a száraz keveréket összeborítottam és alaposan elkevertem. Mindez cukor-, mák- és zabpehely darálásostól nem telt még talán 15 percbe sem.

A délutáni kekszsütésből maradt fahéj-cukor-aprított dió keverék, ezért 2 püspökkenyér formát kikentem vajjal, és -mintha liszteztem volna- beszórtam ezzel a keverékkel. A masszát egy evőkanál segítségével szétkanalaztam a két sütőedénybe, eligazgattam, és 175 fokra előmelegített (közepesen meleg) sütőben 35 perc alatt megsütöttem.

Tényleg nagyon jó lett.

Beküldő: Márti
http://hogymegtudjuknezni.blogspot.hu/

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére