Főoldal / Desszertek / Amerikai palacsinta erdei gyümölcsökkel és fagyival

Amerikai palacsinta erdei gyümölcsökkel és fagyival

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Amerikai palacsinta erdei gyümölcsökkel és fagyival

Amerikai palacsinta erdei gyümölcsökkel és fagyival

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 20 dkg liszt
  • 2 nagy tojás (L-es)
  • 4 dkg olvasztott vaj
  • 2 ek. cukor
  • 1 kk. sütőpor
  • 3 dl tej
  • csipet só
  • kevés olaj a sütéshez

A málnaöntethez:

  • 15 dkg málna (mirelit is jó)
  • 3-4 ek. víz
  • 3-4 ek. cukor.
  • pár csepp citromlé

A tálaláshoz:

  • erdei gyümölcsök
  • vanília fagylalt
  • tejszínhab
  • csokireszelék vagy csokiöntet
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Első lépésként a málnaöntetet készítsük el.
A mirelit málnát a vízzel és a cukorral együtt alacsony lángon feltesszük melegedni. Amikor a málna szétesik, már folyamatosan keverjük, hogy ne kapjon oda. Pár csepp citromlevet csepegtetünk hozzá, hogy megőrizze élénk piros színét. Ha összeforrt, egy szitán átpasszírozzuk, így kiszűrve belőle a magokat. A szószt hűtőbe tesszük felhasználásig.

Az amerikai palacsintához egy nagy edényben keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót és cukrot. Készítsünk egy mélyedést a közepébe, és öntsük bele a tejet, az olvasztott vajat és adjuk hozzá a tojást.

Keverjük addig, amíg teljesen sima nem lesz. Egészen sűrű tésztát fogunk kapni, sokkal kevésbé folyik mint a hagyományos magyar palacsinta. Ez így jó, ettől fog vastagon megmaradni a sütőlapon vagy a serpenyőben, és felemelkedni. Nem kell pihentetni, azonnal süthetjük.

Forrósítunk meg és olajozzunk be egy sütőlapot vagy serpenyőt. Amikor felforrósodott, vegyük vissza a hőmérsékletet közepesre. A tésztából öntünk a serpenyőbe kb. fél merőkanálnyi adagokat, hogy 8-10 cm átmérőjű, kis lepényeket kapjunk. Ezek fél cm magasra fognak nőni a sütőportól a hő hatására. Süssük meg az egyik oldalukat. Amikor egy sütőlapáttal alányúlva halványbarna, a tetején pedig még éppen folyós a tészta, nyúljunk alá a lapáttal és egy hirtelen mozdulattal fordítsuk meg. Süssük meg a másik oldalukat is, ez maximum fél perc alatt készen lesz.

Melegen tálaljuk málnaöntettel meglocsolva, bogyós gyümölcsökkel vaníliafagyival és tejszínhabbal körítve.

Amerikai palacsinta erdei gyümölcsökkel és fagyival 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (578 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére