Főoldal / Desszertek / Amerikai palacsinta erdei gyümölcsökkel és fagyival

Amerikai palacsinta erdei gyümölcsökkel és fagyival

Amerikai palacsinta erdei gyümölcsökkel és fagyival

Amerikai palacsinta erdei gyümölcsökkel és fagyival

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 20 dkg liszt
  • 2 nagy tojás (L-es)
  • 4 dkg olvasztott vaj
  • 2 ek. cukor
  • 1 kk. sütőpor
  • 3 dl tej
  • csipet só
  • kevés olaj a sütéshez

A málnaöntethez:

  • 15 dkg málna (mirelit is jó)
  • 3-4 ek. víz
  • 3-4 ek. cukor.
  • pár csepp citromlé

A tálaláshoz:

  • erdei gyümölcsök
  • vanília fagylalt
  • tejszínhab
  • csokireszelék vagy csokiöntet
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Első lépésként a málnaöntetet készítsük el.
A mirelit málnát a vízzel és a cukorral együtt alacsony lángon feltesszük melegedni. Amikor a málna szétesik, már folyamatosan keverjük, hogy ne kapjon oda. Pár csepp citromlevet csepegtetünk hozzá, hogy megőrizze élénk piros színét. Ha összeforrt, egy szitán átpasszírozzuk, így kiszűrve belőle a magokat. A szószt hűtőbe tesszük felhasználásig.

Az amerikai palacsintához egy nagy edényben keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót és cukrot. Készítsünk egy mélyedést a közepébe, és öntsük bele a tejet, az olvasztott vajat és adjuk hozzá a tojást.

Keverjük addig, amíg teljesen sima nem lesz. Egészen sűrű tésztát fogunk kapni, sokkal kevésbé folyik mint a hagyományos magyar palacsinta. Ez így jó, ettől fog vastagon megmaradni a sütőlapon vagy a serpenyőben, és felemelkedni. Nem kell pihentetni, azonnal süthetjük.

Forrósítunk meg és olajozzunk be egy sütőlapot vagy serpenyőt. Amikor felforrósodott, vegyük vissza a hőmérsékletet közepesre. A tésztából öntünk a serpenyőbe kb. fél merőkanálnyi adagokat, hogy 8-10 cm átmérőjű, kis lepényeket kapjunk. Ezek fél cm magasra fognak nőni a sütőportól a hő hatására. Süssük meg az egyik oldalukat. Amikor egy sütőlapáttal alányúlva halványbarna, a tetején pedig még éppen folyós a tészta, nyúljunk alá a lapáttal és egy hirtelen mozdulattal fordítsuk meg. Süssük meg a másik oldalukat is, ez maximum fél perc alatt készen lesz.

Melegen tálaljuk málnaöntettel meglocsolva, bogyós gyümölcsökkel vaníliafagyival és tejszínhabbal körítve.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére