Főoldal / Desszertek / Baconos apró pogácsa

Baconos apró pogácsa

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Baconos apró pogácsa

Baconos apró pogácsa

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 3 tojás sárgája
  • 2 ek. só
  • 15 dkg bacon
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg élesztő

A tetejére:

  • 1 tojás
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A bacont apróra vágjuk, majd forró serpenyőben megpirítjuk. Az élesztőt a tejfölbe morzsoljuk és elkeverjük.

A puha margarint, a lisztet, a tojást és sót egy tálba tesszük. Hozzáadjuk az élesztős tejfölt és a már kihűlt pirított bacont.
A tésztát jól kidolgozzuk, és cipóvá gyúrjuk. A tésztacipót visszatesszük a tálba, lefedjük folpackkal, majd 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.

Az óra elteltével lisztezett deszkán 1-1,5 cm magasra kinyújtjuk a tésztát. A tetejét egy éles késsel beirdaljuk, és egy kisebb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Sütőpapiros sütőlapra sorakoztatjuk, távolságot hagyva köztük, majd a tetejüket megkenjük 1 felvert tojással.
180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra megsütjük.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére