Főoldal / Desszertek / Háromszéki pogácsa

Háromszéki pogácsa

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Háromszéki pogácsa

Háromszéki pogácsa

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 2,5 dl aludttej
  • 5 dkg vaj
  • késhegynyi köménymag
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál só
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd beledolgozzuk az aludttejet, a sót, a köményt és a szódabikarbónát. Sima tésztává gyúrjuk, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Kisebb pogácsákat szaggatunk belőle, és sütőlemezre sorakoztatjuk.

Forró sütőben pirosra sütjük. (200 fok,kb.25-30 perc)

Tipp / megjegyzés:
Érdemes dupla adaggal készíteni, mert nagyon kapós.

Háromszéki pogácsa 4.75/5 (4 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére