Kosárkák

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kosárkák

Kosárkák

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg puha zsír
  • 2 tojás
  • 40 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor

A krémhez:

  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg puha ráma
  • 1 vanília aroma
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat villával enyhén felverjük.

A porcukrot, és a zsírt, a tojásokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és összegyúrjuk.

Diónyi nagyságú gombócokat veszünk a tésztából és a kosárka formába nyomkodjuk, hogy felvegye a forma alakját.

Előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük, a formában hagyjuk kihűlni.

A pudingot a tejjel sűrűre főzzük és langyosra hűtjük. A porcukrot a margarinnal habosra keverjük, és hozzáadjuk a vanília aromát. A margarinos keveréket apránként a langyos pudinghoz keverjük.

A kihűlt kosarakat megtöltjük a krémmel, és tálalásig  hűtőbe tesszük.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére