Főoldal / Desszertek / Fehér csokis habos szelet

Fehér csokis habos szelet

Fehér csokis habos szelet

Fehér csokis habos szelet

Hozzávalók:

(24x22cm-es tepsihez)

A tésztához:

  • 5 tojás
  • 5 ek. liszt
  • fél cs. sütőpor
  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg puha margarin
  • fél deci olaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 ek. hideg víz

A töltelékhez:

  • maradék süteményvégek (piskótadarabok)
  • 1 ek. kakaópor
  • rum ízlés szerint
  • 2 ek. barack lekvár
  • 5-6 dkg vaj
  • 1 ek. cukor
  • 3 ek. darált dió
  • 2 ek. barack lekvár

A tetejére:

  • 2 dl tejszín
  • 2 dkg porcukor
  • 1 cs. habfixáló

A díszítéshez:

  • 1 tábla fehér csokoládé (10 dkg)
  • 5 dkg étcsokoládé
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojások sárgáját a cukor felével, az étolajjal és a vízzel habosra kikeverjük. A tojások fehérjét a megmaradt cukorral kemény habbá verjük majd hozzáadjuk a sárga masszához, és végül beleforgatjuk a darált diót és a sütőporos lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük.

Amikor megsült, lehúzzuk róla a papírt, és még melegen megkenjük barack lekvárral.

A tészta töltelék hozzávalóit összedolgozzuk, majd egyenletesen a lekvárral lekent diós piskótára kenjük.

A tejszínt habbá verjük és a sütemény tetejére simítjuk.
A fehér csokoládét mikróban vagy vízgőz felett felolvasztjuk és  a hab tetejére simítjuk. A megolvasztott étcsokoládéval tetszés szerint megcifrázzuk a sütemény tetejét.

A hűtőbe tesszük, hogy szépen megdermedjen, majd vízbe mártott késsel szeletekre vágva kínáljuk.

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére