Gombapaprikás csiperkével, rókagombával
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A paprikás nagyobb részben csiperkéből, kisebb részben rókagombából készül, de adhatunk hozzá vargányát is, ami kitűnő ízt biztosít a paprikásunknak. Készíthetjük szárított gomba hozzáadásával is, amit előre beáztatunk. Ebben az esetben, 1 kg csiperke mellé, elég 10 dkg szárított gomba.
A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát szétnyomjuk. A paprikát, paradicsomot is feldaraboljuk. A gombákat megtisztítjuk, a csiperkét felszeleteljük.
Kevés zsíron megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és megsózzuk. Jöhet hozzá a paradicsom, kicsit később a paprika is.
Beletesszük a csiperke szeleteket, és beletépkedjük a rókagombát.(vagy hozzáadjuk a szárított gombát)
Felöntjük főzőtejszínnel, és kevés száraz fehérborral.
Hozzáadjuk a borsot, az őrölt köményt, az őrölt pirospaprikát, és felforraljuk. Ha szükséges, kevés vízzel felöntjük. Mivel a gomba 80%-a víz, erre nem mindig van szükség.
Pikánsabbá tehetjük a paprikást, kevés kapor hozzáadásával.
Galuskával tálaljuk, és ne felejtsük mellőle a tejfölt sem.