Főoldal / Desszertek / Citromos gyömbéres piskóta gyűrű

Citromos gyömbéres piskóta gyűrű

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Citromos gyömbéres piskóta gyűrű

Citromos gyömbéres piskóta gyűrű

Hozzávalók:

6 darabhoz:

  • 12 deka rétes liszt
  • csipet só
  • 2 deka cukor
  • 1 teáskanál szárított élesztő
  • 1 bio citrom reszelt héja és leve
  • 2 tojás
  • 5 deka olvasztott nem meleg rama margarin
  • 3 ek meleg tej

A sziruphoz:

  • 1 citrom leve
  • 20 deka cukor
  • 1 deci víz
  • 1 kk darabolt gyömbér

A díszítéshez:

  • 2 deci tejszín
  • bármilyen friss vagy mirelit gyümölcs

Eszközök:

  • 6 darab mini savarin forma
  • sütőlemez
  • nagy tál
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:3 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy keverőtálba teszem és a dagasztójával simára kikeverem.

A szilikonos formákat félig megtöltöm a tésztával és kb 30 percig kelesztem langyos helyen,de csak addig amíg a tészta teteje majdnem eléri a forma szélét.

Amíg kelnek a tészták addig elkészítem a szirupot.
A cukrot egy tálba teszem a citrom levével, a vízzel, és a gyömbérrel. Felforralom, majd kis lángon gyöngyözésig főzöm, amíg besűrűsödik.

A már megkelt kis tésztákat, 190 fokra előmelegített sütőben, 10-15 perc alatt aranysárgára sütöm.

Kiöntöm a formából és egy tálba teszem.

Ekkor meglocsolom a langyos sziruppal addig amíg az egészet beissza.

Majd átrakom egy tálcára és a felvert tejszínhabbal és gyümölccsel díszítem.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére