Főoldal / Levesek / Csirkebecsinált leves csirkeszárnyból

Csirkebecsinált leves csirkeszárnyból

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csirkebecsinált leves csirkeszárnyból

Csirkebecsinált leves csirkeszárnyból

Hozzávalók:

  • 2 dkg vaj
  • 8 db csirkeszárny
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 kis db zeller
  • 1 kis db karalábé
  • 50 dkg zöldborsó
  • petrezselyem ízlés szerint
  • 1 púpozott ek. finomliszt
  • 175 g tejföl
  • 1 l tej
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • ételízesítő ízlés szerint
  • oregano ízlés szerint
  • bazsalikom ízlés szerint
  • kakukkfű ízlés szerint
  • kb. 1 l víz
Elkészítési idő:2 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A vajon az előre megpucolt, feldarabolt csirkeszárnyakat megpároljuk.
A vöröshagymát hozzáreszeljük majd 10 perc után hozzáadjuk a kockára darabolt zöldségeket.
Tovább pároljuk kb. 10 percig. Majd a lisztet hozzáadva, pirítjuk 1-2 percig.

Felengedjük vízzel, hogy ellepje az egészet. Beleszórjuk a fűszereket és a fokhagymát is apróra vágva. Fedő alatt bő 1 óra hosszat főzzük.

A tejfölt elkeverjük kevés tejjel. Ezzel sűrítjük be a levest.
A többi tejjel még felöntjük, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. Pár perc alatt összefőzzük, és tálaljuk!

Jó étvágyat!

Csirkebecsinált leves csirkeszárnyból 5.00/5 (1 értékelés)

Iluska receptjei (18 Recept)

Saját készítésű finomságaimat gyűjtöm egy csokorba,saját fotókkal.Szeretek kipróbálni új recepteket,és átvariálni az én ízvilágomra. Az oldalon könnyen és viszonylag gyorsan elkészíthető házias recepteket találtok....


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére