Főoldal / Desszertek / Diós stollen koszorú narancsmázzal, tojás nélkül – paleo

Diós stollen koszorú narancsmázzal, tojás nélkül – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Diós stollen koszorú narancsmázzal, tojás nélkül – paleo

Diós stollen koszorú narancsmázzal, tojás nélkül - paleo

Hozzávalók:

  • 12 dkg kókuszolaj
  • 5 dkg méz
  • 1,5 dl cukor- és adalékmentes kókusztejszín (vagy mandulatejszín)
  • 2 ek. citromlé
  • 5  dkg eritrit (máz nélkül készítve 10-15 dkg)
  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg nyílgyökérpor
  • 5 dkg tápióka keményítő
  • 3 dkg kókuszliszt
  • 3 nagy ek. útifűmaghéj
  • 2 tk. szódabikarbóna
  • 1/2 tk. kardamom
  • 1/2 tk. gyömbér
  • kb. 15 dkg aszalt gyümölcs aprítva (nálam datolya, vörös áfonya, sárgabarack, füge, mazsola)
  • 2 ek. kakó nibs (opcionális)
  • 3 dkg szeletelt mandula

A mázhoz:

  • 12 dkg eritrit (por alakú)
  • 3 ek. narancslé

A díszítéshez:

  •  kakaó nibs, szeletelt mandula, reszelt narancshéj ízlés szerint
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Egy fazékban a kókuszolajat, az édesítőt, a tejszínt és a mézet melegítsük össze, csak addig, míg a kókuszolaj és az édesítő teljesen felolvad, majd tegyük félre.

A száraz hozzávalókat egy tálban vegyítsük el.

Az aszalt gyümölcsök, a mandula és a kakaó nibs kivételével adjuk a folyékony hozzávalókhoz, és alaposan keverjük el. Ilyenkor még nagyon folyós a massza, de ahogy hűl, úgy fog összeállni. Hagyjuk langyosra hűlni, ekkora már szilárdabb a tészta. Keverjük bele az aszalt gyümölcsöt, a mandulát, és a kakaó nibst. Folpackba csomagolva tegyük hűtőbe legalább 1-2 órára.

Egy koszorú formát, vagy bármilyen más formát kenjünk ki olajjal, vagy béleljük ki sütőpapírral. Ha szilikonos, akkor nincs rá szükség. Nyomkodjuk bele a tésztát, és egyengessük el a tetejét.

Tegyük előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőbe, és süssük kb 25-30 percig. Ha kész, hagyjuk a formában kihűlni, majd óvatosan borítsuk egy tányérra.

A mázhoz az édesítőt a narancslével keverjük simára és kanállal csurgassuk rá vagy kenjük rá a süti tetejére.Díszítsük a tetejét, de ez el is maradhat. A máz gyorsan megszilárdul.

Éles, recés késsel a legkönnyebb felvágni, ha kiszárad, akkor picit morzsálódik.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére