Főoldal / Torták / Gyümölcsös, sült sajttorta

Gyümölcsös, sült sajttorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gyümölcsös, sült sajttorta

Gyümölcsös, sült sajttorta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 dkg darált keksz
  • 5 dkg darált dió
  • 3 dkg porcukor
  • 5 dkg olvasztott vaj

A krémhez:

  • 30 dkg mascarpone
  • 20 dkg porcukor
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • 3 egész tojás
  • 1 evőkanál vaníliás puding
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 dkg tejpor
  • 2 dl tejföl

A díszítéshez:

  • 25 deka vegyes idény gyümölcs
  • pl: málna, szeder, áfonya
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és alaposan összedolgozzuk.
Egy jól zárható 24cm-es tortaformát margarinnal kikenünk. Az összegyúrt tésztát egyformán belehelyezzük és jól lenyomkodjuk, hogy sima legyen.

A mascarponét a porcukorral, a vaníliarúd belsejével, a tejporral, a pudingporral és a tejföllel jól kikeverjük. A tojásokat egyenként hozzáadjuk, és az egészet teljesen egyneműre kikeverjük.

A masszát a kekszes alapra öntjük.
150 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 80-90 percig vízfürdőben sütjük. Amikor már megsült, a víz fürdőben hagyjuk kihűlni. (Én este készítettem és reggelre kihűlt.)

Ekkor lekapcsoljuk a tortaforma oldalát és levesszük róla. A torta tetejét ízlés szerinti gyümölcsökkel díszítjük.

Ha nem fogyasztjuk azonnal, a gyümölcsöket egy ecset segítségével vékonyan kenjük be zselatinnal, így szép fényes lesz, és elkerülhetjük, hogy kiszáradjanak.

 

Az elkészítési idő a sütés idejét nem tartalmazza!

Gyümölcsös, sült sajttorta 4.67/5 (3 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére