Főoldal / Levesek / Citromos csirkeraguleves

Citromos csirkeraguleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Citromos csirkeraguleves

Citromos csirkeraguleves

Hozzávalók:

  • fél deci olaj
  • 1 közepes vöröshagyma
  • fél kiló filézett csirkemell
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál zöldség
  • 1 kisebb zeller
  • 2-3 kanál morzsolt kukorica
  • petrezselyemzöld
  • 1 kanál liszt
  • 2 deci főzőtejszín
  • tárkony
  • 1 húsleves kocka
  • citrom
  • bors
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A húsokat megmossuk és apró kockákra felvágjuk.

Az apróra szelt hagymát az olajon megfonnyasztjuk.
Amikor a hagyma már üveges hozzáadjuk a felszeletelt csirkemellet.Egy kicsit reszeljük, majd felöntjük kb 1 deci vízzel.

A zöldségeket megtisztítjuk, és apró kockákra felvágjuk. A húshoz adjuk, és felöntjük az egészet kb 2 liter vízzel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, tárkonyt adunk hozzá. Beletesszük a leveskockát és az egészet puhára főzzük.
A végén hozzáadjuk a kukoricát, és 2 percig együtt főzzük.

A tejszínt a liszttel csomómentesre kikeverjük és kevés langyos vizet adunk hozzá. Lassan csurgatva a leveshez adjuk, végül egy kevés citromlével ízlés szerint savanyítjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére