Főoldal / Levesek / Citromos csirkeraguleves

Citromos csirkeraguleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Citromos csirkeraguleves

Citromos csirkeraguleves

Hozzávalók:

  • fél deci olaj
  • 1 közepes vöröshagyma
  • fél kiló filézett csirkemell
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál zöldség
  • 1 kisebb zeller
  • 2-3 kanál morzsolt kukorica
  • petrezselyemzöld
  • 1 kanál liszt
  • 2 deci főzőtejszín
  • tárkony
  • 1 húsleves kocka
  • citrom
  • bors
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A húsokat megmossuk és apró kockákra felvágjuk.

Az apróra szelt hagymát az olajon megfonnyasztjuk.
Amikor a hagyma már üveges hozzáadjuk a felszeletelt csirkemellet.Egy kicsit reszeljük, majd felöntjük kb 1 deci vízzel.

A zöldségeket megtisztítjuk, és apró kockákra felvágjuk. A húshoz adjuk, és felöntjük az egészet kb 2 liter vízzel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, tárkonyt adunk hozzá. Beletesszük a leveskockát és az egészet puhára főzzük.
A végén hozzáadjuk a kukoricát, és 2 percig együtt főzzük.

A tejszínt a liszttel csomómentesre kikeverjük és kevés langyos vizet adunk hozzá. Lassan csurgatva a leveshez adjuk, végül egy kevés citromlével ízlés szerint savanyítjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére