Főoldal / Egytálételek / Rakott karaj

Rakott karaj

Rakott karaj

Rakott karaj

Hozzávalók:

  • 8 szelet karaj
  • 1 kg burgonya
  • 30 dkg mexikói zöldségkeverék
  • 1 piros húsú paprika (pritamin vagy kaliforniai)
  • 2 fej hagyma (vörös vagy lila)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • 1 nagy doboz tejföl (450-500ml)
  • 20-25 dkg sajt (pl trappista)
  • kevés olaj
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát, megpucoljuk, 1-2 mm-es szeletekre vágjuk, és forró serpenyőben, kevés olajon elősütjük, majd félretesszük.
A hús szeleteket enyhén kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk, és bedörzsöljük a zúzott fokhagymával.
A felhevített serpenyőben mindkét oldalán elősütjük a hús szeleteket.
A mexikói zöldségkeveréket, lobogó sós vízben 5-8 perc alatt megfőzzük. A hagymát vékonyan felszeleteljük, a paprikát vékony csíkokra vágjuk.

Egy hőálló edényt vékonyan kikenünk olajjal. Az aljába sorakoztatjuk a burgonya felét, sózzuk, borsozzuk, majd elhelyezzük rajta a hús szeleteket.
A húsra halmozzuk a zöldségkeveréket, a lilahagymát, és a paprika csíkokat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd halmokban rátesszük a tejföl felét.
Befedjük a maradék elősütött burgonyával. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a szeletelt bacont, majd rásimítjuk a maradék tejfölt.

Alufóliával lefedve 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 40 perc múlva kivesszük a sütőből, levesszük, róla a fóliát majd bőven megpakoljuk a tetejét a reszelt sajttal. Visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt szépen megpirul.
Savanyúsággal vagy salátával és friss tejföllel kínáljuk.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére