Citrusos kókusztorta
Hozzávalók:A tésztához:
A locsoláshoz:
A krémhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét a cukorral keményre felverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a vizet, a lisztet, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat is. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Amíg a tortalap sül, elkészítjük a krémet.
A tejet a cukorral és a búzadarával elkeverjük. Mérsékelt lángon főzni kezdjük, közben folyamatosan keverjük, hogy ne legyen csomós.
Amikor a krém kezd besűrűsödni, hozzáadjuk a kókuszreszeléket is és így főzzük még pár percig. Majd a citrom héját is belekeverjük és lehúzzuk a lángról. Még melegen belekeverjük a puha vajat, és teljesen kihűtjük.
A kihűlt piskótát két lapba vágjuk és meglocsoljuk a narancslével(vagy likőrrel). Így a piskótánk, puha és lágy lesz.
A krémet a lapok közé töltjük.
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, és bevonjuk vele a torta tetejét és az oldalát.
Kókuszpehellyel és citromkarikákkal díszítjük.