Főoldal / Desszertek / Fahéjas zabpelyhes muffin

Fahéjas zabpelyhes muffin

Fahéjas zabpelyhes muffin

Fahéjas zabpelyhes muffin

Hozzávalók:

  • 12 dkg margarin
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg zabpehely
  • 2 kávéskanál fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 tojás
  • 2,5 dl tej

A tetejére:

  • 2 dkg zabpehely
  • 2 dkg durvára vágott vagy darált dió
  • 2 ek. cukor
  • 2 dkg margarin
  • 2 dkg liszt

A mázhoz:

  • 20 dkg porcukor
  • 1 tk. fahéj
  • 2 ek. meleg víz
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A margarint felolvasztjuk, és langyosra hűtjük.
A lisztet elkeverjük a zabpehellyel, a fahéjjal, a sütőporral, a cukorral és a sóval.
A tojásokat egyesével a kihűlt margarinhoz keverjük, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez és összedolgozzuk.

A muffinformát kibéleljük muffin papírral, majd a mélyedéseket 3/4 részig megtöltjük a masszával.

A tetejére szánt morzsa alapanyagait egy tálba tesszük, és kézzel összemorzsoljuk.
A morzsát egyenletesen eloszlatjuk a muffinok tetején.
180fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

A máz hozzávalóit simára elkeverjük, és a muffinok tetejét bevonjuk vele.

Tipp / megjegyzés:

A végeredmény: Nem morzsálódós, puha muffin a finom cukormáz alatt.

A fahéjas zabpelyhes muffin reggelire, tízóraira és uzsonnára is tökéletes.
Ebből a mennyiségből nekem 28 db közepes méretű muffin jött ki. (4,5cm átmérőjű)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére