Főoldal / Egytálételek / Töltött cukkini kapormártással

Töltött cukkini kapormártással

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Töltött cukkini kapormártással

Töltött cukkini kapormártással 2

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulyka vagy sertés darált hús
  • 20 dkg rizs
  • 2 db cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 2 dl tejföl vagy joghurt
  • őrölt fekete bors
  • ételízesítő
  • 20 dkg reszelt trappista sajt

A kapormártáshoz:

  • 1 cs. kapor
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek. finom liszt
  • 1/2l tej
  • ecet
  • kristály cukor
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A rizst megpároljuk, hagyjuk kihűlni. A hagymát finomra vágjuk. A cukkinit ha “öregebb” meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, belsejét kikaparjuk.
A darált húst, rizst, vöröshagymát és a tojást összedolgozzuk. Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük és betöltjük vele a fél cukkiniket.

Tepsibe vagy jénaiba tesszük, tetejét megkenjük tejföllel vagy joghurttal.

Kevés vizet öntünk alá és alufóliával letakarva sütőben 180 fokon /a cukkini méretétől és “korától” függően / 30-40 percig sütjük.

Levesszük a fóliát. A cukkinire tesszük a sajtot /reszelve vagy vékonyra szeletelve/ a sütőbe visszatéve addig sütjük míg a sajt szép színt kap. /kb 10-15 perc/

A mártáshoz felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet egy-két percig pirítjuk, majd felöntjük a tejjel és beletesszük a kaprot.

Habverővel kevergetve kiforraljuk.

Ízesítjük sóval, cukorral és ecettel.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére