Főoldal / Befőzés / Uborka savanyúság

Uborka savanyúság

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Uborka savanyúság

Uborka savanyúság

Hozzávalók:

  • Uborka

A felöntő léhez:

  • 1,5 liter víz
  • 35 dkg cukor
  • 10 dkg só
  • 1 kk. szalicil
  • 2 dl 20°-os ecet

Fűszerek :( ízlés szerinti mennyiség)

  • egész bors
  • mustármag
  • koriander
  • babérlevél
  • egész fűszerkömény
Elkészítési idő:20 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:10 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

Az uborkát megmossuk és egyben vagy szeletelve üvegekbe pakoljuk.
A felöntőlé összetevőit összekeverjük és az üvegbe rakott uborkára öntjük.(Mi édeskésen szeretjük,mindenki a saját ízlése szerint alakíthatja.)

A fűszereket rászórjuk. Egy –két szál szép kaprot és tormát is tehetünk rá.
Celofánnal lekötjük, és rácsavarjuk a kupakot. Mehet is a kamra polcra.

Tipp / megjegyzés:
Ahogy érik az uborka,kisebb-nagyobb üvegekbe teszem.
Ha marad a felöntőléből akkor egy üvegbe öntöm,majd egy másik eltevésnél felhasználom.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (222 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére