Főoldal / Sertés ételek / Sonkás szalámis vagdalt

Sonkás szalámis vagdalt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sonkás szalámis vagdalt

Sonkás szalámis vagdalt

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertés darált hús 
  • 20 dkg sonka
  • 20 dkg paprikás szalámi
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt paprika
  • 1 db tojás
  • pici bors
  • pici olaj
  • kevés zsemlemorzsa

A körethez:

  • rizs vagy burgonya
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A darált húst összekeverem a fűszerekkel, és a sóval. A vöröshagymát belereszelem, majd hozzáadom a zúzott fokhagymát is. Végül a tojással összedolgozom.

A őzgerinc formát zsírozom. Ezután a massza felével kibélelem a formát, és vékony csíkokra vágott sonkát és szalámit rakok rá. Majd a massza másik felével betakarom. A tetejét pici olajjal megkenem és kevés zsemlemorzsával megszórom.

180 fokra előmelegített sütőben készre sütöm. (kb. 60 perc)

Ha kihűlt felszeletelem és rizs körettel vagy sült burgonyával tálalom.

Jó étvágyat kívánok!

Értékeld a receptet

Anikó (2 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére