Főoldal / Szárnyas Ételek / Joghurtos csirke II

Joghurtos csirke II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Joghurtos csirke II

Joghurtos csirke II

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke, feldarabolva
  • 0,5 liter joghurt
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 csomag kapor
  • 1 teáskanál só
  • 1 db csípős paprika
  • 8 szem bors, frissen őrölve
  • 2 dl száraz fehér bor
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Egy mély serpenyőben felforrósítjuk a zsírt és átsütjük benne a csirkehúsok minden oldalát.
Megszórjuk, az apróra vágott vöröshagymával, sózzuk, majd, ráöntünk 1 dl bort és 2 dl vizet. Kis lángon, fedő alatt pároljuk.

Közben megtörjük a borsot, apróra vágjuk a kaprot és a fokhagymát. Ezeket és az egész paprikát belekeverjük a lassan párolódó húsba.
A csirke minőségétől függően, 30-40 percig főzzük.

Amikor már puha a hús, felöntjük a maradék borral, hozzáadjuk a mustárt, a joghurtot és a kaprot. Összekeverjük, és fedő nélkül elforraljuk a levének a felét.

Főtt tésztával tálaljuk.

Mentés

Értékeld a receptet

Nemzetikonyha.hu (78 Recept)

A gasztronómiai kultúra és hagyományok ápolását tűztük ki célul. Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését. Másik célunk az, hogy az emberek az ételeinkkel, jó hangulatú főzések alkalmával szorosabbra fűzzék egymással a kapcsolataikat. A mai világban sajnos a gyors készételek terjednek vagy a külföldről lemásolt ételek a divatosak. Jó lenne, ha miután megnéztétek az oldalt és kedvet kaptatok valamelyik főztünkhöz, el is készítenétek, amennyiben lehetséges, családi, baráti körben.Mi mindig elfogyasztjuk azt az ételt, amit elkészítünk. Reméljük ez biztosíték számotokra a minőséggel és az ízekkel kapcsolatban. Szeretnénk Veletek együtt fejlődni a főzés tudományában, ugyanis mint azt a honlapon is látni fogjátok, mi nem tudunk, hanem szeretünk főzni és filmezni, fotózni. Dolgozunk azon, hogy minél színvonalasabb legyen a látvány. Sajnos csak ketten vagyunk, ezért várjuk azok jelentkezését, akik profibb operatőrök nálunk, vagy forgatáshoz szép helyszínnel rendelkeznek. A hagyományok őrzésének másik oldala a történelmi hagyományok gondozása.Összegzésül, mindenkinek napsütéses szabadtéri sütést, főzést kívánunk boldog családi körben.Jó étvágyat kívánunk, gyarapodjunk mindahányan.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére