Főoldal / Desszertek / Felhő szelet házi vaníliás krémmel

Felhő szelet házi vaníliás krémmel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Felhő szelet házi vaníliás krémmel

Felhö szelet házi vaníliás krémmel

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin/vaj
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 ek. méz
  • 1 ek. rum (nekem nem volt otthon)
  • 1 kk. szódabikarbóna

A krémhez:

  • 5 dl tej
  • 1 ek. vanília esszencia (vagy egy vaníliarúd magjai)
  • 4 tojás sárgája
  • 15 dkg cukor (aki édesebben szereti, tehet bele többet is)
  • 6 dkg liszt
  • csipet só
  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor

A tetejére:

  • 5 dl tejszín
  • habfixáló
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Kettő egyforma lapot sütünk belőle 200 fokra előmelegített sütőben. Az egyiket felkockázzuk, ez kerül majd a sütemény tetejére.

A tejet feltesszük melegedni.Mielőtt forrna, lezárjuk a lángot és langyosra hűtjük. Egy nagyobb tálban kikeverjük a tojássárgákat a cukorral, majd hozzáadjuk a vanília esszenciát, a lisztet és csomómentesre keverjük.

A langyos tejet szép lassan hozzáadjuk, közben folyamatosan keverjük. Ezután visszatesszük a tűzre, és folyamatosan kevergetve, alacsony lángon sűrűre főzzük. Amikor besűrűsödött, félretesszük hűlni.

A vajat habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt krémhez adjuk.

Az egészben hagyott lapra rákenjük a vaníliás krémet.

A tejszínt keményre felverjük, szükség szerint adjunk hozzá habfixálót is.
A tejszínhabot a vaníliás krém tetejére simítjuk, majd a tetejét kirakjuk a tésztakockákkal.

Egy éjszakára hűtőbe tesszük, mert így megpuhul a lap és szépen lehet szeletelni.

Porcukorral meghintve kínáljuk.

Felhő szelet házi vaníliás krémmel 4.25/5 (4 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére