Főoldal / Desszertek / Édesburgonyás-csokis desszert

Édesburgonyás-csokis desszert

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Édesburgonyás-csokis desszert

Édesburgonyás-csokis desszert

Hozzávalók:

  • 83 g 72%-os kandírozott narancshéjas, belga étcsokoládé
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 jó érett banán
  • 135 g édesburgonya (egészben, héjában megsütve, összenyomkodva)
  • 1 tojás sárgája
  • 2 tojás fehérje
  • csipet só
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Helyezzünk 4 szuflé formát egy nagy tepsire és tegyük őket félre.

Olvaszd fel vízgőz felett a csokit a vanília kivonattal.

Pürésítsük le a banánt és a megsült édesburgonyát. Adjuk hozzá a tojássárgáját, és keverjük jól össze.
Keverjük bele az olvasztott csokit.

Egy külön tálban a csipet sóval verjük kemény habbá a tojásfehérjéket. Óvatosan keverjük a csokis masszához úgy, hogy lehetőleg minél kevésbé törjön össze a hab.
Töltsük meg a masszával a szuflé formákat, és tegyük a sütőbe és süssük 7 percig.

Lehet is fogyasztani azonnal forrón, vagy kihűlve “puding” szerűen. Mindkét verzió álom finom és aki nem tudja sosem gondolná, hogy édesburgonya (is) van benne.

nutsnroll.blogspot.co.uk

Értékeld a receptet

Topánka Vera (90 Recept)

A Nuts 'n' Roll blog szerzője vagyok. Szeretek sütni-főzni. A blogomon további ínycsiklandó recepteket találtok. http://nutsnroll.blogspot.co.uk/


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére