Főoldal / Desszertek / Vaníliás guba

Vaníliás guba

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vaníliás guba

Vaníliás guba-2

Hozzávalók:

  • 5-6 kifli
  • 1,5 liter tej
  • ½ rúd vanília
  • 5-6 ek. cukor (ízlés szerint)
  • 3 tojás
  • 3 ek. liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kiflit felkarikázzuk, és egy hőálló tálba vagy jénaiba tesszük.

A vaníliarúd belsejét kikaparjuk, és a magjait a rúddal együtt a tejhez adjuk, majd felforraljuk.

Közben egy tálban a tojásokat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. A tejből egy keveset hozzáteszünk, és még egyszer jól kikeverjük. Így elvégeztük a hő kiegyenlítést is.

A tejből kiszedjük a felhasított vaníliát. Majd folyamatos kevergetés mellett lassan adagolva hozzáadjuk a tojásos lisztes cukros keveréket.
Kevergetve addig főzzük, amíg a kellően besűrűsödik. (megkóstoljuk, hogy elég édes-e, ha nem ilyenkor még adhatunk hozzá cukrot)

A kifliket megszórjuk a vaníliás cukorral, majd ráöntjük a meleg vanília sodót.
Hűtőbe tesszük, amíg a kifli megpuhul, és a vaníliás guba teljesen kihűl.

Tipp / megjegyzés:

Ezt a receptet nagymamámtól tanultam, ő készítette nekem kiskoromban.
Vaníliarúd helyett, a tejhez is használhatunk vaníliás cukrot (1-2 csomaggal).

Tökéletes recept a megmaradt, kicsit megszáradt kiflik felhasználásához.

Vaníliás guba 4.00/5 (6 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére