Főoldal / Egytálételek / Flinstone pecsenye

Flinstone pecsenye

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Flinstone pecsenye

Flinstone pecsenye

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb (1,30 kg) Frédi szelet   (bőrös sertéscomb)
  • 1,5 kg krumpli
  • 1 db batáta (édesburgonya kb. 70 dkg)
  • 3 db kisebb cukkini
  • 4-5 szál sárgarépa
  • 4 fej hagyma
  • 3 szelet (ujjnyi) füstölt szalonna
  • 1 nagyobb csokor kakukkfű
  • 1 db csípős hegyes paprika, mag nélkül
  • 2 kanál étolaj
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A burgonyát, az édesburgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A sárgarépát, és a cukkinit felkarikázzuk, a hagymákat félkarikákra vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk a zöldségeket, és egy nagyobb tepsiben összeforgatjuk az olajjal. Egyenletesen elterítjük.

Ráfektetjük az előzetesen sóval, frissen őrölt borssal bedörzsölt Frédi szeletet. Mellétesszük a kimagozott csípős paprikát, a hús tetejét beborítjuk 3 db ujjnyi szeletre vágott füstölt szalonnával, és a kakukkfű ágakkal. Alufóliával letakarva, 200fokon 2 óráig sütjük. A végén a fóliát levéve, pár percig pirítunk a húson.

A megsült húst, a zöldségkörettel és friss salátával tálaljuk.

Mentés

Mentés

Flinstone pecsenye 4.00/5 (2 értékelés)

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére